miercuri, 15 iunie 2011

Rodica Ojog-Brașoveanu - Agentul Secret Al Lui Altin-Bey


Agentul secret al lui Altin-bey incheie seria de Capa si spada a Rodicai Ojog-Brasoveanu. Binecunoscutul logofat, un muschetar autohton, va face drumuri pe la curtile altor crai si pe la cele ale Imperiului Otoman pentru a-l ajuta pe domnitorul Brancoveanu sa salveze tronul si tara de cotropirea turcilor. In drumurile sale este insotit de servitorul sau, om din popor plin de intelepciunea si umorul specific taranului roman, care se va dovedi inca o data a fi mai mult decat atat: un prieten.
Inteligenta, umorul, seductia, curajul si indemanarea in manuirea armelor sunt atuurile acestui luptator. Din pacate, eforturile acestui boier il vor duce la sacrificiul suprem.
"Adevarata comoara se afla dinaintea ochilor logofatului. Zapisele si pergamentele erau impartite in sertarele lungi, puse unul peste altul, dupa tara ale carei taine le cuprindea. Ochii lui Radu Andronic zburara catre Valahia. Smulse sertarul si incepu sa cerceteze zapisele infrigurat. Un zambet larg ii lumina chipul. Numele iscoadelor erau trecute pe o hartie rasurie. Printre ele se afla si cel al vrajmasului de la curtea Brancoveanului. Cineva adaugase pe margine : de mare taina. Logofatul si le inscrise repede pe o farama de pergament si inlaturand in graba urmele cercetarii se intoarse pe cerdac."

Citeste Florina Dragan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu