vineri, 15 iunie 2012

Federico De Roberto - Vice Regii



John Saul - Umbra


Elvira Bogdan - Talismanul De Safir


Georges Simenon - Spanzuratul De La Saint-Pholien



O urmarire care incepe la Bruxelles si se sfirseste abia in Germania, la Bremen... Un vagabond ce-si zboara creierii intr-o camera mizera de hotel... O investigatie stranie, in cursul careia Maigret trece la un pas de moarte, dar il elibereaza pe cel ce voise sa-i ia viata... Iar acesta va reusi sa ajunga aproape pretutindeni inaintea lui, distrugind indiciile...

Marc Levy - Si Daca E Adevarat

Marshall Kilduff, Ron Javers - Secta Sinucigasa


joi, 14 iunie 2012

Mihail Joldea - Sampanie Si Zile De Moarte


W. Somerset Maugham - Robie


Jaroslav Hasek - Povestiri Umoristice

Povestiri Politiste



Contine:
Un alibi care dezerteaza
Aram Buru un caz ciudat - V P Borovitca
Cezarul din Caraibe - V P Borovitca
Conspiratia - V P Borovitca
In plina amiaza - V P Borovitca
La hanul Mascariciul cu clopotei - Agata Cristie
Moartea in insula zeilor - V P Borovitca
Stiti la cat apune soarele domnule general - V P Borovitca
Un caz dublu pentru serif - Richard Hardwic

Corneliu Constantinescu - Plantele Medicinale In Apararea Sanatatii


luni, 11 iunie 2012

Paul Feval - Manusa De Otel


Francis Scott Fitzgerald - Marele Gatsby


Aparut in 1925, Marele Gatsby a castigat prestanta, fiind, pana in clipa de fata, una dintre cartile anilor ‘20 careia epitetul „capodopera“ nu i-a fost niciodata con­testat. Povestea de dragoste a lui Jay Gatsby este in egala masura o drama a iluziei, dar si o drama a succesu­lui care atrage dupa sine o nemarginita nefericire. Intr-un anumit sens, Marele Gatsby e „un roman de tip Hollywood“, dar nu un roman despre filme, ci un roman ca un film. Puternic vizual, plasat in lumea pasnica a cartierului Queens si in nevroza Manhattanului, roma­nul e vegheat, in scenele decisive, de ochii doctorului Eckleburg, un substitut al camerelor de filmat. Criticii au vazut in aceasta imagine un simbol al lui Dumnezeu insusi, care, tronand deasupra Vaii Cenusii, asista impa­sibil la prabu­sirea unei lumi care s-a dovedit nedemna de miturile pe care si le-a creat.

Robert Merle - Malevil

vineri, 8 iunie 2012

Carlos Fuentes - Gringo Viejo


Uneori destinul este atât de puternic încât nici măcar iubirea nu-l poate împiedica să se împlinească.Această concepţie care nu este acceptată de biserică este un fatalism pe care putem să-l întâlnim în orice decizie, fatum-ul este implacabil.Se spune că singur îţi faci destinul, ceea ce este în principiu corect dar dacă anumite fapte te orientează către un drum neştiut de tine?

Ivan Gontcharov - Oblomov


joi, 7 iunie 2012

Daphne Du Maurier - Golful Francezului


Personajul principal, Dona, face o vizită la proprietatea ei din Navron, comitatul Cornwall, Anglia. Aici, descoperă că, în golful situat pe domeniul ei, se ascunde un temut pirat francez care îi înspaimântase pe toţi locuitorii ţinutului.

George Orwell - Ferma Animalelor



Ferma Animalelor a inspirat o celebra animatie difuzata in anul 1954, reluata in 1999 de un film in care vocile personajelor au fost dublate, printre altii, de Patrick Stewart, Julia Louis-Dreyfus si Peter Ustinov.
Cind animalele de la ferma isi alunga stapinul betiv, toate sint cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceste peste program, productivitatea creste si, pentru moment, toate gurile sint satule.

Georges Simenon - Esecul Lui Maigret



Recomandat de insusi ministrul de Interne, un important om de afaceri se prezinta la biroul lui Maigret. Scrisorile de amenintare pe care le-a primit in ultima vreme il fac sa creada ca viata ii este in pericol si sa ceara protectia politiei. Ferdinand Fumal, cindva coleg de scoala cu Maigret, este astazi un personaj pe cit de puternic, pe atit de detestat pentru cinismul si lipsa lui de scrupule.

miercuri, 6 iunie 2012

Horia Matei - Enigmele Terrei



Una dintre cele mai iubite cărţi de acum 2-3 decenii în urmă a fost revizuită substanţial şi actualizată ( ca informaţie) de autor cu puţină vreme înainte de a se stinge din viaţă. Epuizarea şi reluarea ei succesivă relevă interesul încă viu al lucrării.

Gustave Flaubert - Educatie Sentimentala


„Educaţie sentimentală” a lui Gustave Flaubert este un roman de dragoste foarte straniu: nimeni nu iubeşte pe nimeni, dar toţi se pretind îndrăgostiţi. Relaţia lui Frederic cu doamna Arnoux pare un joc stupid al sorţii, în care nimeni nu catadicseşte să se enerveze, dar nici să se declare mulţumit.

Amelie Nothomb - Drept De Viata Si De Moarte


Amuzant si spumos precum sampania, Drept de viata si de moarte (2008), cea de-a saptesprezecea carte a lui Amelie Nothomb, abordeaza intr-o maniera originala problema uzurparii identitatii. Nedezmintindu-si stilul direct si ironic, scriitoarea belgiana ne pune din nou in fata unei intrebari nelinistitoare: „Ce faci atunci cind un necunoscut moare pe neasteptate la tine acasa?“

marți, 5 iunie 2012

Noah Gordon - Doctorul


Este vorba despre un băiat, care rămăne orfan. Ajunge ucenic la un bărbier-fălcer, care îl învaţă să jongleze, dar şi să îndeplinească rolul de "doctor". Toţi doctorii din oraş erau evrei, iar aceştia nu "îşi pierdeau vremea" cu cei săraci. Băiatul este atras de medicină şi face orice pentru a ajunge să studieze. În acele vremuri nefiind acceptată meseria acesta de medic, nu existau nici şcoli.

Peter Cheyney - Ce Le Pasa Damelor


Un detectiv amuzant cu limbaj mai colorat, investigheaza aparitia unor falsuri la un han uitat de lume.

Mihail Drumes - Cazul Magheru


Cazul Magheru prezinta lupta interioara a lui Ilarie Magheru,de profesie doctor, care nutreste o iubire mare fata de semenii sai, iubire care il impinge, aparent, sa comita o crima si o talharie. Motivul pentru acesta abominabila crima il constituie lipsa banilor necesari in vederea definitivarii studiilor in India, unde vrea sa aprofundeze psihicul uman pentru a obine un minim de durere.

Amelie Nothomb - Catilinarele



Catilinarele este un roman de un umor negru devastator, despre nebanuita monstruozitate ce se poate ascunde sub masca omului de lume perfect educat. Emile, un profesor de limbi clasice in amurgul vietii, se retrage impreuna cu sotia sa, Juliette, intr-o casa paradiziaca, departe de tumultul vietii citadine, pentru a trai in tihna restul zilelor care le-au mai ramas.

Ion Muresan - Cartea Alcool


Cea mai aşteptată carte de poezie în România ultimilor ani, considerată – avant la lettre – „evenimentul liric al deceniului” (apud: Al doilea top, de Al. Cistelecan) a văzut lumina tiparului la o editură din Bistriţa, Charmides, în noiembrie 2010, fiind lansată – cu tot tam-tamul mediatic ce i se cuvine unui asemenea eveniment – la Târgul de Carte „Gaudeamus”.

Petre Vancea - Calatorii In Clarobscur


luni, 4 iunie 2012

Ioan Gavrila Ogoranu - Brazii Se Frang Dar Nu Se Indoiesc



"Am scris aceste rânduri în amintirea celor care au luptat şi au murit în acei ani, 1948-1957, în rezistenţa armată anticomunistă făgărăşană şi care nu au nici mormânt, nici cruce.
Am scris pentru a lăsa mărturie că acest colţ de ţară nu şi-a plecat capul de bunăvoie în faţa comunismului. Să se ştie că au existat oameni care, cu sângele lor, au spălat faţa României, pătată de laşităţi şi trădări. Copiilor şi nepoţilor să nu le fie ruşine să se numească români."

Ileana Vulpescu - Arta Conversatiei



Un roman cu adevarat savuros ce descrie viata unei femei, a Sanzienei Hangan. O radiografie cruda a sufletului unei femei doctor, o fiinta sensibila, mereu indragostita de barbatii dimprejurul ei, o femeie care s-a legat de un scriitor din dragoste oferindu-i acestuia un copil frumos (Maria) si care atunci cand a trebuit sa isi calce mandria si sa-si lase barbatul sa plece a facut-o.

Janet Dailey - Aripi De Argint

"Aceasta relizare a lui Janet Dailey in domeniul prozei moderne este dovada superba a talentului si maturitatii sale artistice. Subiectul este unic iar modalitatea de tratare incatatoare. Capacitatea sa de a imprima un personaj in memoria cittorului este demosntrata cu indemnarae, caci am gasit in aceasta carte femei curajoase, patimase si extrem de vii..."

Ismail Kadare - Aprilie Spulberat



Aprilie spulberat reuneste patru dintre prozele anilor ’70-’80: Aprilie spulberat, Cine a adus-o pe Doruntina, Mesagerul tristetii si Comisia serbarii. Aparute in Albania in urma cu mai bine de doua decenii, cele patru proze – traduse in limba romana intr-o prima editie in 1990 – au fost revizuite de autor. Varianta oferita acum cititorilor romani este cea definitiva. Intre primele doua proze exista o relatie directa: povestea Doruntinei descrie aparitia in societatea medievala albaneza a unui nou sistem moral si juridic, Kanun-ul.