sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Sven Hassel - Legiunea Blestematilor: Blindatele Mortii


Sven Hassel - Legiunea Blestematilor: Camarazi De Front


Sven Hassel - Legiunea Blestematilor: Batalionul De Mars


Sven Hassel - Legiunea Blestematilor: Comisarul


Sven Hassel - Legiunea Blestematilor: Drum Sangeros Catre Moarte


Sven Hassel - Legiunea Blestematilor: General SS


vineri, 18 ianuarie 2013

Ernest Hemingway - Batranul Si Marea

Microromanul Batrinul si marea i-a adus lui Hemingway premiul Pulitzer in Statele Unite si a contribuit in mod hotaritor la acordarea premiului Nobel in anul imediat urmator. Succesul coplesitor al cartii se datoreaza atit stilului direct si concis, ce reprezinta marca stilistica definitorie a lui Hemingway, cit si povestii in sine – profunda, emotionanta si incarcata de semnificatii.

Ernest Hemingway - Pentru Cine Bat Clopotele


Ernest Hemingway - Sarbatoarea De Neuitat

luni, 14 ianuarie 2013

Arthur Hailey - La Nivel Inalt


Arthur Hailey - Rotile

Anton Holban - O Moarte Care Nu Dovedeste Nimic

Facându-si din Marcel Proust zeul tutelar, analist si teoretician al romanului românesc modern, Anton Holban sondeaza adâncimile sufletului uman, radiografiaza chinurile geloziei si îsi surprinde eroii în relatie cu doua coordonate: iubirea si moartea. Scriitor modernist dominat de un temperament romantic, Holban are cultul autenticitatii si exceleaza în analiza psihologica.

Anton Holban - Jocurile Daniei


Alex Haley - Radacini


duminică, 13 ianuarie 2013

Thomas Hardy - Departe De Lumea Dezlantuita

La jumatatea epocii victoriene, intr-o perioada de avant a economiei liberale, cand Anglia devenise prima putere industriala a lumii, Thomas Hardy reconstituie cu nostalgie, intr-o cuprinzatoare fresca romanesca, climatul spiritual al Angliei patriarhale.

Stefan Heym - Relatare Despre Regele David

Reputatul istoric Etan ben Hosaia este chemat la curtea regelui Solomon, unde i se incredinteaza misiunea de a scrie - pornind de la nenumarate insemnari, zvonuri, jurnale si relatari ale martorilor oculari - biografia regelui David, tatal lui Solomon. Ceea ce se asteapta de fapt de la Etan este legitimarea divina a dinastiei regale si, implicit, un imn de slava inchinat actualei guvernari. Etan insa tinteste mai sus.

Michel Houellebecq - Platforma


Aparitia romanului Platforma (2001) a fost un adevarat eveniment literar in Franta - si un nou scandal. De data asta, una dintre temele mari ale cartii (dar nu singura) este turismul sexual si problemele morale pe care le ridica. Eroul romanului - Michel, 40 de ani, celibatar, functionar obscur in Ministerul Culturii - pleaca in Thailanda, paradis al acestui gen special de turism. Printre alti occidentali veniti sa-si „depuna laptii“ (formula apartine unui personaj), Michel s-ar distinge cel mult prin cinismul si luciditatea lui, daca nu ar intalni aici mai mult decat sexul: iubirea pe care nu o mai credea posibila, si femeia care i-o daruieste, Valerie.

Calistrat Hogas - Pe Drumuri De Munte

Volumul lui Calistrat Hogas este mult mai bogat în sugestii si savori decât se admite de regula. El poate aduce unui cititor rabdator ?i iubitor de literatura, nu doar de actiunea cuprinsa în ea, numeroase motive de bucurie din zone multiple, în care se poate manifesta meste?ugul unui scriitor. Fie Hoga? diletant sau minor, superior sau mare în minoratul sau, cum s-au pronuntat, nu fara dreptate, criticii; sigur e însa ca, de mai bine de un secol, farmecul lui continua sa se exercite asupra numitului cititor.