miercuri, 15 iunie 2011

Carlo Lucarelli - Almost Blue


Carlo Lucarelli s-a nascut în 1960 si traieste la Mordano (Bologna). A publicat o culegere de povestiri si sapte romane, dintre care Ancheta neautorizata a primit în 1993 Premiul Tedeschi pentru cel mai bun roman politist inedit, iar Drumul gastelor a primit în 1996 Premiul Mistery.
Un baiat orb asculta orasul cu un scanner, avand ca singura companie Almost Blue, cantat de Chet Baker.
Nimeni nu vrea sa admita, dar in Bologna exista un asasin in serie: este Iguana, care se reincarneaza in victimele sale si colinda pe strazi ascultand pana la paroxism heavy-metal. Grazia, o tanara politista ambitioasa, porneste pe urmele lui si, mai mult decat cele mai sofisticate tehnici, o va ajuta Simone, baiatul orb. In timp ce vanatorul si prada isi schimba mereu rolurile, intamplarile sunt descrise prin ochii atenti si nerabdatori ai Graziei, prin privirea dureroasa si febrila a Iguanei sau sunt percepute ca un concert de sunete si voci atunci cand intra in scena si Simone.

Citeste Simona Soare

Un comentariu:

  1. buna,mai este valabil acest link ? sa nu ma mai chinui sa il pun la descarcat,am incercat de 3 ori si nu se descarca :( multumesc,va rog sa imi raspunde-ti

    RăspundețiȘtergere