vineri, 1 iulie 2011

Mark Twain - Jurnalul Lui Adam Si Al Evei


Jurnalul lui Adam si al Evei este o colectie de schite si povestiri care satirizeaza societatea si care, printre hohote de ras, dezvaluie adevaruri amare.Povestirea care da titlul volumului, trateaza cu luciditate problemele existente in orice cuplu, fie el si de protoparinti.  Mark Twain pare sa rememoreze propria casnicie, si ea problematica si cu dificultati de adaptare.

Adam nu o intelege pe Eva, o denumeste ‘creatura ciudata’, insa este atras de farmecul ei ciudat, atat de atras incat accepta cu resemnare caderea din Rai.Eva il considera pe Adam un prost, doar ea da nume lucrurilor si este interesata de frumusetea Paradisului. Spune ca pe Adam nu-l intereseaza nimic.In final, ei incep sa invete iubirea.
In privinta stilului si a tehnicii narative, nu e niciun fel de indoiala ca literatura americana a secolului al XX-lea a datorat enorm autorului lui „Huckleberry Finn“ si al „Strainului misterios“. Scriitori foarte diferiti intre ei, cum au fost Sherwood Anderson si Hemingway, si-au recunoscut in Mark Twain pe unul dintre cei mai importanti maestri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu