marți, 12 iulie 2011

Mosab Hassan Yousef - Fiul Hamasului


Povestea ororilor petrecute in sanul gruparii teroriste Hamas.
Mosab Hassan Yousef este fiul unuia dintre liderii si fondatorii Hamasului. Aceasta carte este autobiografia lui. Desi crescut intr-o familie islamica, contrariat de violenta grupului din care facea parte, Yousef a decis sa se converteasca la crestinism si sa lucreze pentru Serviciile secrete israeliene.
Mosab Hassan Yousef si-a petrecut copilaria dorind sa devina un luptator Hamas. Era, de altfel, ceea ce se astepa de la orice copil arab din zona Cisiordania.
A fost arestat de israelieni de mai multe ori: fiind fiul cel mai mare al seicului Hassan Yousef, era considerat urmasul legitim al acestuia si constituia - ca viitoare parte importanta a Hamasului - o amenintare puternica pentru partea israelita.
A inceput sa aiba dubii despre Islam si despre organizatia Hamas atunci cand a vazut brutalitatea cu care se actiona in sanul acesteia, modul in care oamenii Hamasului se foloseau de civili si de copii pentru a-si atinge scopurile.
Cartea Fiul Hamasului este un raport din interior despre ce s-a intamplat in anii '90 in interiorul Hamasului si al Serviciilor secrete israeliene.

Citeste Radu Furdui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu