vineri, 3 ianuarie 2014

Mark Twain - Aventurile Lui Tom Si Huck: Aventurile Lui Huckleberry Finn



Aventurile lui Huckleberry Finn (în engleză The Adventures of Huckleberry Finn) este un roman scris de Mark Twain. A apărut mai întâi în Anglia (decembrie 1884), apoi în Statele Unite (februarie 1885).
Eroul principal al romanului este un băiat pe nume Huckleberry Finn care trăiește în târgușorul american imaginar St. Petersburg, Missouri, situat pe râul Mississippi, și duce o viată de hoinar, până când o vaduvă îl ia să îl educe și să îl învețe carte.
Dar când prinsese și el puțin gustul modului lui nou de viață, apare tatăl său care îl răpește pe o insulă a râului, vrând astfel să îl dezvețe cu forța de bunele maniere proaspăt învățate. Huck evadează de acolo, înscenând totul ca și cum ar fi fost omorât. El fuge pe o altă insulă unde se întâlnește cu un negru fugar pe nume Jim. Cei doi se duc pe o plută în statele libere, dar în drumul lor ei întâlnesc doi hoți care îl vând pe Jim ca sclav unui fermier, unchiul personajului de roman Tom Sawyer. Huck fuge și, împreună cu Tom, îl eliberează pe Jim în stil eroic, fugind cu toții in Teritoriul Indian. Wikipedia

Citeste Anca Feraru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu