duminică, 22 iunie 2014

Robert Louis Stevenson - Insula Comorii


Insula comorii de R.L. Stevenson este o carte celebră, ale cărei personaje principale sunt piraţii, ceea ce nu poate să nu trezească interesul publicului. Iar dacă acţiunea principală are legătură cu uriaşe comori, atunci succesul nuvelei e garantat. Aceasta este reţeta de succes pe care a urmat-o şi Robert Louis Stevenson, autorul cărţii Insula comorii.
Romanul este structurat în şase părţi ce-l au ca narator pe Jim Hawkins. Acţiunea se petrece la mijlocul secolului al VIII-lea, într-un sat la malul mării, în sud-vestul Angliei. Jim Hawkins, naratorul, este un tânăr ai cărui părinţi deţin hanul The Admiral Benbow Inn. Aici se cazează un fost căpitan de vas, Billy Bones, care deţine harta Insulei Comorii, unde piraţii au ascuns mult aur de-a lungul anilor.
Bones începe să primească la han vizite din ce în ce mai dese de la un fost coleg, iar atenţia tânărului Hawkins este sporită, căci cei doi foşti marinari poartă discuţii din ce în ce mai aprinse. Tocmai din această cauză, Bones suferă un accident vascular, iar in clipa morţii îi mărturiseşte lui Jim adevărata identitate: e căpitanul Flint, un fost pirat. Din acest moment povestea devine din ce în ce mai palpitantă, iar tânărul Jim îşi ia inima în dinţi şi porneşte în căutarea vestitei şl mult-râvnitei comori.

Citeste Jeni Zmeu

2 comentarii: