vineri, 11 martie 2016

Christopher Janaway - Maestrii Spiritului: Schopenhauer


Se spune despre Schopenhauer ca ar fi cel mai accesibil dintre filozofii germani. Profesorul Christopher Janaway ii prezinta succint sistemul metafizic, punand in evidenta originalitatea lui, cu impact asupra unor personalitati culturale precum Nietzsche, Wagner, Wittgenstein sau C. G. Jung. Un concept tipic schopenhauerian este vointa; aplicat, ca vointa de a trai, comportamentului omenesc, el a generat ideile deopotriva originale si radicale ale ganditorului despre inconstient si sexualitate.
Alta trasatura tipica investigata de Janaway este perspectiva lui Schopenhauer, profund pesimista dar nu mai putin provocatoare, asupra sensului vietii umane.

Cisteste Carmen Chirila

9 comentarii:

  1. Foarte greu se descarca de pe acest portal. Daca dintr-un motiv oarecare se itrerupe trebuie sa o iei de la capat , dar dupa doua ore.Este aproape imposibil ca sa zic asa sa descarci fisiere mai mari. Nu vad care este interesul autorului acestui blog sa-i faca cu bani pe cei de la rapidgator....mi se pare chiar o nemernicie ca sa puna monopol pe materialele altora si sa aiba o asa de mare diferenta de functionalitate intre premium si la liber...practic ei vand ce nu le apartine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa o fi dealul,astea sunt obligațiile site-ului față de Rapidgator. Strângem din dinți, înjurăm și avem răbdare. Și tutun !

    RăspundețiȘtergere
  3. Care este marimea maxima a fisierelor care se pot descarca pentru ca vad ca daca se intrerupe nu mai poate fi reluata descarcarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta am spus si eu intr-un comentariu anterior... Aproape ca.. munca ta.. e in zadar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Solutia e simpla. Dai un ban si treci la Premium. Cine vrea pe gratis accepta conditiile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti de-a dreptul idioti sa folositi aceasta solutie de stocare, nu le faceti oamenilor nici un bine si ma minunez cu cata umilinta oameni fara multi bani va folosesc totusi situl ca sa aiba acces la cunoastere. E o rusine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tie nu iti e rusine ? Dupa ce ca primesti gratis mai ai si pretentii. 50 lei nu e o avere pentru o biblioteca asa ca nu te mai plange! Vreti totul moca pe munca altora! Muieti is posmagii?

      Ștergere
    2. Asa e, respect pentru efortul de a aduna o asemenea biblioteca audio, eu am 10 ani de cand tot caut si adun carti audio, si acesta este cel mai vast ... ai multe domenii, eu sunt foarte recunoscator ca se poate downloada chiar si cu viteza asta, daca va grabiti platiti :)

      Ștergere
  7. http://www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=22877:carte-sexul-i-spaima-de-pascal-quignard&catid=37:cultura&Itemid=133

    Va rog urcati acesata carte - este captivanta si intresanta!
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere