marți, 2 ianuarie 2018

Ben Carson - Si Tu Ai Creier


ŞI TU AI CREIER - Ghidul adolescentului pentru o gândire cutezătoare.
Ben Carson a fost considerat, în copilărie, prostul clasei. Colegii glumeau şi râdeau pe seama lui, însă încrederea şi încurajările din partea mamei l-au ajutat sa depăşească momentul.
Micul Ben şi-a cultivat dragostea pentru lectură, cărţile l-au ajutat să îşi dezvolte mintea, iar după ani de muncă, a devenit marele neurochirurg pediatru Benjamin Carson, ale cărui succese din sala de operaţie au tinut prima pagină ani la rând. În acest volum care îmbină elemente autobiografice cu principiile de viaţă a căror valabilitate şi putere le-a testat personal, Ben Carson îi încurajează pe adolescenţi şi tineri să folosească extraordinarul şi complexul organ numit creier pentru a gândi cutezător şi a-şi croi drum către un viitor mai bun. Orice tânăr are un potenţial enorm şi poate înfrânge circumstanţele potrivnice, atingând culmile succesului. Este necesară însă asumarea unor principii de viată ferme şi parcurgerea cu răbdare a unor etape. Fiecare pagină a acestei cărţi te incurajează să gândeşti pe termen lung, folosind la maximum acest cadou minunat oferit de Dumnezeu — creierul.
Dr. Benjamin Carson a fost profesor de neurochirurgie, chirurgie plastică, oncologie şi pediatrie, precum şi director al secţiei de neurochirurgie pediatrică a Spitalului Johns Hopkins. Este autorul bestsellerurilor Mâini înzestrate, Gândeste cutezător, Imaginea de ansamblu şi Asumă-ţi riscul. A călătorit mult şi a susţinut numeroase seminare pentru elevi, liceeni şi studenţi, încurajându-i să fie persoane morale şi să facă tot posibilul pentru a trăi o viaţă decentă şi plină de succes. În prezent, Dr. Carson este pensionat din poziţia de neurochirurg, dar activ în viaţa socială. Gregg și Deborah Shaw Lewis sunt autorii mai multor cărţi şi coautorii unora dintre carţile lui Ben Carson. Cei doi soţi au cinci copii.

Citeste Luminita Baciu

Un comentariu:

  1. Nu mi-a placut cartea. Nici modul in care este scrisa si nici tema ei. Aduce oarecum a propaganda religioasa a vreunei secte de pocaiti din SUA.

    RăspundețiȘtergere