luni, 5 februarie 2018

Dumitru Constantin Dulcan - In Cautarea Sensului Pierdut


Acesta carte va soca. Pentru ca tot ce nu cunoastem, evident, ne socheaza pe noi oamenii care ne lasam socati chiar si de ceea ce stim. Poate ca omului ii place sa se uimeasca, poate de aceea il socheaza si culmea ajunsa astazi de Stiinta si Cunoastere. L-a socat, nu-i vorba, si Stiinta Veche, cum il socheaza si Stiinta Noua, dar si Filosofia Stiintei sau Metafizica.
Il socheaza Universul Mare, il socheaza si Universul cel mic, din el. Il socheaza iubirea, il socheaza ura, il socheaza tacerea, il socheaza comunicarea, intr-atat incat mereu se incurca in ea, chiar si acum, in era comunicarii, deviind-o si colorand-o urat.
A-ti pune intrebari nu-nseamna a si raspunde la toate, dar reprezinta atat de mult in Cunoasterea ce-si muta in fiecare clipa orizontul. Pe om l-a socat cand nu putea pune intrebari, il socheaza si acum cand poate.
Aceasta carte este o carte despre intrebari si speranta. Speranta este, cu adevarat, un imprumut dar numai un imprumut facut fericirii. Or, nu acesta este sensul?

Narator: Ioana Nichita, Cristina David

3 comentarii:

  1. wawwwww!!!! bravoooo pentru o asemenea postare!
    FELICITARI!
    Nu ma asteptam la o asemenea surpriza!!! Suppeerr!!
    Bravoooooooooo! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte proasta viteza de download ma pune sa astept 3 ore pentru 800mb

    RăspundețiȘtergere