luni, 9 iulie 2018

M. Craig Barnes - Cand Dumnezeu Iti Taie Calea

Pierdem mereu cate ceva: sotii, soti, prieteni, sanatate, iluziile si sentimentul de siguranta din trecut. Nimic nu ramane neschimbat. 
Inca nu am intalnit nici o persoana care sa duca viata pe care si-a imaginat-o. Unii par incantati de situatia lor: "Multumesc lui Dumnezeu ca viata mea s-a dovedit a fi mult mai buna decat am sperat". Insa, rar trece o saptamana fara sa intalnesc, in activitatea mea de pastor, oameni care sunt departe de a multumi lui Dumnezeu pentru pierderea celor mai de pret lucruri din viata lor. Nimeni nu vrea sa fie abandonat.[...] 
Ne vine foarte greu sa acceptam pierderea ca sansa de a incepe o viata noua. E cea mai teribila provocare pe care ne-o lanseaza viata. Cu toate acestea, este vorba de un moment esential in dinamica vietii crestine. 
Daca ne propunem sa-L urmam pe Isus Hristos o buna parte a vietii, trebuie sa tinem seama de faptul ca vom pierde nenumarate lucruri. Este ceea ce El a incercat sa le spuna in repetate randuri ucenicilor Sai. Isus face neincetat afirmatii de genul: "Numai cei care isi vor pierde viata o vor gasi". 
Biserica crestina a dat un nume acestui proces. I-a spus convertire. 
Tocmai acesta este subiectul cartii de fata. Ea este povestea oamenilor din Scripturi, dar si a enoriasilor mei, care au descoperit ca viata lor nu este cea pe care si-au inchipuit-o. Fiecare din ei a pierdut ceva esential. Un lucru la care au tinut foarte mult le-a fost luat si aceasta pierdere i-a obligat sa ia o decizie cutremuratoare. Se vor agata de altceva pentru a supravietui? Sau isi vor deschide sufletul spre a primi viata pe care Isus le-a dat-o murind pentru ei?

Narator: Rodica Mievici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu