miercuri, 18 martie 2020

Slavomir Rawicz - Intoarcerea Acasa

Roman ecranizat in 2010 de Spitfire Pictures cu Colin Farrell, Ed Harris, Dragos Bucur si Alexandru Potocean in rolurile principale
Un om cu un destin extraordinar, Slavomir Rawicz, si un bestseller, The Long Walk, tradus in peste 25 de limbi si tiparit in sute de mii de exemplare iata ce va invitam sa descoperiti in paginile acestei carti. Arestat de temutul NKVD in Polonia natala, in 1939, deportat in Siberia, nu departe de Iakutsk, fostul ofiter de cavalerie reuseste sa evadeze din lagar impreuna cu alti sase detinuti.
Dupa 12 luni de suferinte si tenacitate, in care au strabatut aproape 6 500 de kilometri prin Siberia, Mongolia, Desertul Gobi, Tibet si au traversat Himalaya, patru dintre ei reusesc sa ajunga in India, realizand poate una dintre cele mai surprinzatoare si mai dramatice calatorii din istorie.
Incredibila lor aventura a servit drept sursa de inspiratie pentru ecranizarea The Way Back (Drumul spre casa), in regia lui Peter Weir, lansata la sfarsitul anului 2010. Filmul a rulat si la noi, avand in distributie si doi actori romani.

Lectura Virgil Ionut Marinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu