joi, 28 mai 2020

Ravi Zacharias, Norman Geisler - Este Biserica Ta Pregatita

Cartea Este Biserica ta pregatita? abordeaza un subiect extrem de important, si anume echiparea liderilor din perspectiva apologetica.
Ravi Zacharias si Norman Geisler coordoneaza o echipa de ganditori crestini care construiesc o pledoarie pentru rolul apologeticii in biserica locala, in case si in scoli. Folosind exemple si ilustratii personale, ei analizeaza chestiuni precum:
– Cum sa identificam adevaratele intrebari din spatele intrebarilor?
– Ce rol trebuie sa joace liderii bisericii in formarea unui stil de viata apologetic?
– Cum trebuie sa foloseasca pastorii „sagetile si sabiile”?

– Cum pot parintii sa-si pregateasca copiii din punct de vedere apologetic?
– De ce isi pierd credinta atat de multi studenti crestini?
– Cum putem atinge inimile si mintile strainilor?
Reusesc membrii bisericii sa treaca peste obstacolele integrarii apologetice in viata lor? Sau este aceasta nerelevanta pentru secolul XXI, in care oamenii asculta cu ochii si gandesc cu emotiile?
Este Biserica ta pregatita? – carte despre motivarea liderilor la trairea unei vieti apologetice
Modelul de invatator-slujitor al lui Isus este o inalta chemare adresata liderilor bisericii, dar si fiecaruia dintre noi ca ucenici ai Sai, oricare ar fi vocatia noastra.
Desi continutul textului li se adreseaza intr-o anumita masura pastorilor si liderilor bisericii in lucrarea apologeticii – adica pentru „a da socoteala” (apologia) de nadejdea Evangheliei care este in noi (1 Petru 3.15) – scopul sau merge mai departe.
Majoritatea suntem parinti sau studenti sau ne aflam la inceput de cariera si ne confruntam cu intrebari care ne framanta nu doar mintile, ci si inimile. Cu acest gand in minte, va rugam sa cugetati la urmatoarele: nu suntem chemati doar sa oferim raspunsuri, ci, asa cum scrie Ravi Zacharias, sa fim si purtatori ai raspunsurilor, de multe ori raspunzand cu o atingere blanda sau cu o mana de ajutor degraba oferita, nu doar cu vorbe.
Acesta este modelul intruchipat de Isus pe tot parcursul Evangheliilor, un exemplu care speram sa prinda viata in capitolele ce va stau inainte. – Extras din Prefata.

Lectura: Rodica Mievici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu