duminică, 6 iunie 2021

Maria Duenas - Cumpatarea

 

Un thriller pasionant, plin de aventura, conspiratii si romantism, o poveste despre curaj in fata incercarilor vietii si despre un destin schimbat pentru totdeauna de forta unei pasiuni. Nimic nu l-ar fi putut face pe Mauro Larrea sa presupuna ca averea pe care o strinsese in ani intregi de eforturi incrincenate si de riscuri asumate avea sa se naruie dintr-o singura lovitura naprasnica a sortii. Sufocat de datorii si de incertitudine, isi investeste ultimele resurse intr-un proiect riscant, dar care ii da speranta ca s-ar putea pune din nou pe picioare.

Asta pina ce tulburatoarea Soledad Montalvo, sotia unui negustor londonez de vinuri, intra in viata lui invaluita in lumini si umbre, tirindu-l intr-o aventura pe care nici n-ar fi putut-o banui. Din tinara republica mexicana in splendida Havana coloniala, din Antile pina in Jerezul sfirsitului de secol XIX, cind exportul de vinuri catre Anglia a transformat orasul andaluz intr-o enclava cosmopolita si legendara – prin toate aceste decoruri ne poarta Cumpatarea, un roman ce vorbeste despre victorii si infringeri, mine de argint, intrigi de familie, podgorii, crame si orase magnifice, a caror splendoare a fost macinata de trecerea timpului.

„Maria Duenas isi plimba personajele prin hoteluri elegante, in momente istorice si politice importante. Cititorul devine parte a lumii pe care ea o descrie.” - The Globe and Mail

„Duenas este una dintre cele mai mari scriitoare contemporane.” - El Mundo

„Prin proza ei vie, Maria Duenas spune o poveste uimitor de captivanta.” - La Vanguardia

DESCARCA Maria Duenas - Cumpatarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu