luni, 27 iunie 2011

John Carling - Cetatea Blestemata

Cetatea blestemata este o carte in care veti descoperi cu oroare cum, in timpul greu al unui asediu unde infometarea cauzeaza mii de victime, sentimentele de omenie sunt uitate, culminand chiar cu anularea completa a sentimentului matern. Razboiul crunt dintre romani si iudei face ca blestemul sa se abata asupra cetatii Ierusalimului, iar distrugerea Templului demonstreaza inevitabilitatea pedepsei divine.
Iubirea, ura, prietenia sincera, rivalitatea – toate acestea se impletesc alcatuind un roman de o frumusete exotica, un roman captivant si plin de surprize pana la ultima fila. Povestea fascinanta a frumoasei Vashti traverseaza intregul roman ca o picatura de miere intr-un rau de durere si pelin.

Cetatea blestemata este locul unde s-a intamplat istoria, este locul unde s-a scris o fascinanta poveste de iubire.
Profetia rostita de Isus despre cucerirea Ierusalimului si daramarea Templului s-a implinit mai repede decat si-au putut inchipui cei carora le-a fost adresata. Dupa un asediu cumplit si lung de o jumatate de an, trupele romane au cucerit Ierusalimul, iar pe 29 august 70 d.H., un soldat roman a incendiat sanctuarul Templului, ceea ce a dus la distrugerea completa a edificiului.
Cetatea a fost distrusa din temelie, iar printre obiectele luate de Titus ca prada de război si duse la Roma s-a numarat si menora sau sfesnicul cu sapte brate.
Britanicul John R. Carling a publicat Cetatea blestemata (The Doomend City) la Londra in 1910. In acelasi an, cartea a aparut si in Statele Unite,la New York, dupa care a fost tradusa si a aparut in Germania si Suedia. De atunci, cartea a facut inconjorul pamantului, in anii ’70 fiind ecranizata – filmul cunoscand un success exceptional. John R. Carling a mai publicat cateva volume care nu au cunoscut succesul acestei carti. Dupa moartea autorului, sotia acestuia a publicat un jurnal pe care acesta il scria cu regularitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu