luni, 27 iunie 2011

Jules Verne - Extraordinarele Calatorii: Cinci Saptamani In Balon


Cinci săptămâni în balon este primul roman în care Jules Verne mixează ingredientele de succes care l-au făcut repede celebru: povestiri pline de aventuri şi descrieri geografice, istorice şi de tehnologie. „Cinci săptămâni în balon” oferă cititorilor o viziune extraordinară asupra Africii, care, la vremea apariţiei cărţii, nu era cunoscută europenilor.

Un savant, Dr. Samuel Ferguson, însoţit de discipolii săi în frunte cu Joe şi Richard “Dick” Kennedy, îşi propune să traverseze continentul african – care nu fusese încă pe deplin explorat – cu ajutorul unui balon cu aer cald umplut cu hidrogen. El a inventat un mecanism care, prin eliminarea necesităţii de a elibera gaze sau arunca peste bord balast pentru a controla altitudinea lui, permite efectuarea unor excursii îndelungate. Această expediţie are menirea de a uni călătoriile întreprinse de Sir Richard Burton şi John Hanning Speke în Africa de Est cu cele ale lui Heinrich Barth în regiunile din Sahara şi Ciad. Calatoria începe în Zanzibar pe coasta de est, şi trece peste Lacul Victoria, Lacul Ciad, Agadez, Timbuktu, Djenné şi Ségou la St Louis…

4 comentarii:

  1. e vreo problema cu pc-ul meu? net-ul il am de la rds. nici aceasta carte nu o pot descarca :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu care ar fi problema, filehostingul merge perfect :) Presupun ca stiti: durata intre downloaduri pe fileserve este de 30 minute.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea care citeste e praf...face audierea cartii foarte obositoare...

    RăspundețiȘtergere