miercuri, 18 octombrie 2017

Don Tapscott, Alex Tapscott - Revolutia Blockchain


Tehnologia ar putea avea cel mai mare impact asupra viitorului economic mondial, și nu este vorba despre mașinile care se conduc singure, energia solară sau inteligența artificială. Este vorba de Blockchain.
Prima generație a revoluției digitale ne-a adus Internetul informației. A doua generație – susținută de tehnologia Blockchain – ne aduce Internetul valorii: o platformă nouă, răspândită, care ne poate ajuta să transformăm lumea afacerilor.

„Blockchain este este una dintre cele mai importante invenții din istoria informaticii. Citiți „Revoluția Blockchain” (Blockchain Revolution) pentru a înțelege profunda sa implicare.” - Marc Andreessen, cofondator Netscape și Andreessen Horowitz
„Ce carte spectaculoasă! Răvășitoare în exuberanța și profunzimea ei. Mă face să mă gândesc că ne aflăm într-unul din acele momente, din punct de vedere al istoriei tehnologiei, economiei și societății, unde limita este cerul.” - Steve Wozniak, cofondator Apple Computer
Blockchain este ingenios de simplu, un protocol care permite tranzacțiilor să fie simultan anonime și securizate. Tehnologia este publică, criptată și disponibilă pentru oricine dorește să o folosească. Patruzeci și două dintre cele mai mari instituții financiare din lume, printre care JPMorgan Chase, Goldman Sachs și Credit Suisse, au format un consorțiu pentru a explora Blockchain în vederea unor tranzacții mai rapide și mai sigure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu