sâmbătă, 23 decembrie 2017

Ioana Parvulescu - Inocentii


Parerea editorului: Poate ca inocenta e varsta la care ar fi trebuit sa ramanem pentru a da un dram de decenta speciei umane. Cartea aceasta, frumoasa ca un basm adevarat, este povestea unei lumi de copii in care „caderea“ n-a avut inca loc. Citind-o, ne leganam cu gandul ca am fi putut fi altfel. E o bunatate in aceste pagini, care trezeste in noi nostalgia unei lumi pierdute.

Parerea redactorului: Un oras plin de istorie, o strada plina de evenimente, o casa cu personalitate, o fetita care afla ca totul poate sa devina spectaculos pe lume. Si o scriitoare care o poate dovedi. Cu inocenta.
Parerea autoarei: Un roman despre cum se poate inota in timp si in timpuri fara sa te ineci. Ar fi bine sa fie citit fara grija varstei proprii. Si fara orice alte griji, de altminteri. Aceasta e o urare!
Parerea lui Vlad: Inocenta e singura cale prin care timpul devine reversibil. Despre asta e vorba aici.
Parerea neoficiala a PR-ului: Se citeste cu incordare. As fi vrut sa nu se mai termine.
Parerea mamei-mari, personaj principal: Totul e cu chin in viata.
Parerea bizara a anticarului, personaj secundar: Castiga cine ajunge ultimul la linia de sosire.
Doua viziuni asupra lumii: cea a unei fetite care vede lucrurile intr-un fel extrem de personal si cea a femeii care descopera secretele inecate in trecut. Naivitatea comica a primei voci invinge melancolia celei de-a doua.
Casa de pe strada Maiakovski (fosta si viitoare Sfantul Ioan) din Brasov devine un surprinzator personaj cu memorie si constiinta. Inocentii e al treilea roman publicat de Ioana Parvulescu, dupa Viata incepe vineri (2009) si Viitorul incepe luni (2012). Viata incepe vineri a obtinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatura; romanul este tradus in peste zece limbi europene.

Citeste Irina Velcescu

14 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Comentand porcarii nu arati decat ca nivelul dumitale de intelegere a fost depasit cu mult de scrierile I. P.. Iti sugerez sa-ti ocupi timpul cu orice altceva, dar daca citesti o carte care-ti depaste nivelul de intelegere si apoi arunci cu pietre in ea...
      Esti penibil, Iosif Puscas!

      Ștergere
    2. Poate ca lui nu ii place cartea dar are alte preferinte.

      Ștergere
    3. mie una mi a placut,nu fii atat de nesimtit.

      Ștergere
  2. Se pot face voluntariate pentru înregistrarea cărților?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiu de voi, dar mie mi-a salvat timpul pe care îl ocupă munca .Mult mai plăcut este să ascult o lectură audio în timp ce muncesc .Asta se numeşte desfăşurare în paralel .Mulţumesc pentru efortul depus. Vă mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. wowowowowowowowowowowow cea mai tare carte din toate mileniile

    RăspundețiȘtergere
  5. sheeeeeeeeeeeshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh9 noiembrie 2022 la 17:52

    LMFAO

    RăspundețiȘtergere
  6. lol adevarat a inviat

    RăspundețiȘtergere