joi, 28 martie 2019

Francis Chan, Danae Yankoski - Dumnezeul De Care Ai Uitat

Dumnezeul de care ai uitat este o puternica carte devotionala despre importanta si rolul Duhului Sfant in viata personala. Pe temeiul solid al Scripturii si cu un har narativ greu de egalat, autorul Francis Chan ne indreapta privirile spre Duhul Sfant, asa cum Il descrie Biblia. 
Poate te gandesti ca a vorbi despre Duhul Sfant ca despre "Dumnezeul uitat" pare cam exagerat. Desi admiti ca biserica si-a indreptat atentia prea mlt in alta parte, consideri ca este totusi exagerat sa spui ca am uitat de Duhul. 
Din multe puncte de verere, Duhul Sfant este in mod tragic neglijat si, din toate aspectele practice, uitat. Chiar daca nicio confesiune evanghelica nu-i va nega existenta, multe dintre ele nu il experimenteaza in mod biblic. 

Criteriul de referinta al succesului serviciilor religioase se axeaza mai nou pe numarul de participanti mai degraba decat pe miscarea Duhului Sfant. Configuratia "de spectacol" a serviciilor religioase, larg adoptata de biserici in anii '80 si '90, desi ne-a potolit plictiseala pret de cateva ceasuri pe saptamana, ne-a umplut bisericile mai degraba de consumatori preocupati de sine, decat de slujitori gata de jertfa imreuna cu Duhul Sfant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu