duminică, 6 martie 2022

Antony Flew - Exista Dumnezeu


Filozoful si fostul ateu ANTONY FLEW a trasat directia ateismului modern prin eseul sau din anii 1950, "Teology and Falsification" (Teologie si falsificare), care a devenit publicatia filozofica cel mai des si mai larg retiparita in ultima jumatate de secol. 

Flew a publicat peste treizeci de carti, intre care "God and Philosophy" (Dumnezeu si filozofia), "The Presumption of Atheism" (Prezumtia ateismului) si "How to Think Straight" (Cum sa gandesti corect). A petrecut douazeci de ani ca profesor de filozofie la University of Keele si apoi a detinut pozitii la Oxford, University of Aberdeen si University of Reading. In ultima parte a vietii a locuit la Reading, in Anglia. A incetat din viata in 2010. 

In cartea "Exista Dumnezeu", unul dintre cei mai proeminenti atei dezvaluie felul in care dedicarea sa de "a urma argumentul oriunde te­ar conduce", l­a condus pe el la credinta in Dumnezeu ca si Creator. Acesta este un argument logic si convingator care va schimba pentru totdeauna dezbaterea cu privire la ateism.

"Intr­o proza clara si in capitole scurte, Flew explica cele patru categorii de dovezi care l­au convins pe el... O convertire intelectuala foarte semnificativa." ­­ DENVER POST "O minte filozofica stralucita cumpaneste cele mai recente descoperiri stiintifice. Concluzia: exista un Dumnezeu in spatele caracterului rational al naturii." ­­ 

Michael Behe, autorul cartii "Darwins Black Box" (Cutia neagra a lui Darwin) "Un soc foarte inconfortabil pentru cei care i­au fost candva tovarasi atei." ­­ 

Nicholas Woltersorff, Profesor emerit de teologie filozofica, Universitatea Yale "Cea mai lucida si patrunzatoare carte de teologie filozofica din ultimii ani ­­ stralucita." ­­ The Catholic Herald "O carte remarcabila. 

Intotdeauna este reconfortant sa intalnesti un ganditor de seama care recunoaste ca a gresit." ­­ Houston Smith, autorul cartii The Worlds Religions (Religiile lumii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu